Combinaţia dintre alcool şi scris este deja un clişeu, dar Charles Bukowski îl exploatează cu maximă inventivitate, pînă la ultimele limite, în întreaga lui operă: în poezie, în povestiri şi romane, în interviuri, chiar şi în corespondenţa personală.
Antologia de faţă reuneşte unele dintre cele mai reuşite şi mai solide fragmente ... citeste mai departe
Tandru şi cinic, vulgar, sensibil, ironic şi empatic, Charles Bukowski oferă în Poveşti despre nebunia obişnuită o panoramă a vieţii din ghetourile şi mahalalele Los Angelesului postbelic, o lume aspră, cu propriile ei repere, pe care scriitorul o prezintă cu un umor sec şi un farmec greu de egalat.
În Hollywood, Bukowski îşi povesteşte experienţele de scenarist din vremea cînd, în anul 1987, lucra la turnarea unui film. Henry Chinaski, celebrul alter ego al lui Bukowski, revine de data aceasta cu un scenariu hollywoodian: Dansul lui Jim Beam. Filmul este inspirat din experienţele de beţiv scandalagiu ale tînărului Chinaski, ... citeste mai departe
Cazurile de care se ocupa au, toate, calitatea de a fi cel putin bizare: Doamna Moartea il insarcineaza sa afle daca scriitorul francez Celine (mort din 1961) nu e cumva in viata, proprietarul unei companii de pompe funebre il plateste ca sa-l scape de ... citeste mai departe
Femei este un roman autobiografic, unul dintre cele mai cunoscute ale lui Bukowski, şi se desfăşoară în jurul lui Henry Chinaski (celebrul alter ego al autorului, care mai apare ca personaj şi în alte romane ale sale), un scriitor alcoolic, mare amator de femei.
Ele defilează în această carte, veritabile creaţii ... citeste mai departe
Sunca pe piine relateaza cu un umor savuros primii ani din viata lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, si experientele maturizarii sale in perioada Marii Crize si in ajunul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Copil solitar si ursuz, terorizat de un tata violent si de spectrul sumbru al ... citeste mai departe